Met deze techniek wordt uw granieten vloer weer als nieuw!

Graniet behandelen

Uw mooie granieten vloer wilt u natuurlijk zo lang mogelijk als nieuw houden. Wij raden u daarom aan om het graniet te laten behandelen. Hiermee beschermt u niet alleen uw granieten vloer, maar zorgt u er ook voor dat hij makkelijker te onderhouden is. Wij vertellen u alles over het graniet behandelen, en het onderhoud van de vloer.

Impregneren van graniet

Wanneer u een vloer van graniet laat behandelen, wordt deze geïmpregneerd. Impregneren is in feite niets meer dan het aanbrengen van een beschermlaag over de vloer. Deze bescherming zorgt ervoor dat vocht, vuil en andere schadelijke stoffen het graniet veel minder effectief binnen kunnen dringen. Wanneer u het graniet niet laat behandelen is het namelijk zeer gevoelig voor deze elementen. Vooral vocht laat lelijke plekken op uw vloer achter. Dit maakt niet alleen dat u heel goed op moet letten dat u niets knoeit, maar het bemoeilijkt ook het schoonmaken van de graniet vloer. Laat u het graniet behandelen, dan is het dus veel minder kwetsbaar.

Onderhoud met de juiste producten

Of u het graniet nu heeft laten behandelen of niet, het is altijd belangrijk om gebruik te maken van de juiste producten voor het onderhoud van de granieten vloer. Het reinigen van een granieten vloer bestaat uit zowel droog als nat reinigen. Het droog schoonmaken van de vloer is simpelweg het vegen of het stofzuigen van het graniet. Het nat schoonmaken doet u door de vloer te dweilen met een middel dat speciaal gemaakt is voor het reinigen van granieten vloeren. Dit middel beschikt over een geschikte pH-waarde waardoor het geen negatieve effecten heeft op de vloer. Zuren laten namelijk lelijke vlekken en plekken achter.

Verwijderen van vlekken

Heeft u het graniet niet laten behandelen en zitten er nu vlekken op de vloer? Of is de vloer ernstig vervuild geraakt waardoor er nu toch plekken op zitten? Maakt u zich dan geen zorgen. Een specialist beschikt over de juiste materialen en machines om ook een vloer van graniet grondig schoon te maken. Hierdoor ziet uw granieten vloer er snel weer als nieuw uit. Wij raden u echter wel aan om altijd de hulp in te schakelen van een professionele specialist om uw vloer van graniet te behandelen!

Ja, ik wil graag informatie!


    referentie